KVO LUN sekcijska garažna vrata i automatizacija kolnih prilaza

1. podešavanje osjetljivosti – motor osjeća nailazak na prepreku

2 . automatsko zatvaranje – kod automatskog zatvaranja postoji mogućnost da se ograda zatvori sama bez da ju vi zatvarate sa daljinskim ili nekim drugim sistemom zatvaranja , tu postoji mogućnost reguliranja intervala od 5 – 120 sec

3 . korak po korak komanda – ta funkcija radi mogućnost da jednim pritiskom na daljinski upravljač npr. Imate opciju da jednom stisnete ograda krene , jednom stisnete ograda stane , jednom stisnete ograda krene ili jednom stisnete ograda krene a drugim pritiskom na gumb ograda ide momentalno u smjer zatvaranja

4. usporenje prije kraja – ta opcija omogućuje da svaka ograda prije samoga dolaska na krajnju poziciju bilo to u otvaranju ili zatvaranju lagano uspori te na samome kraju stane .

5 . električna kočnica – ona se koristi samo u određenim situacijama kao sto su npr . kad vaša ograda radi terena je nagnuta u nekom određenom postotku .

6 – vrijeme rada motora za kliznu ogradu – to je opcija koja se nudi po defoltu za vrijeme rada motora a sluzi da kad bi klizna vrata slučajno stala (neki razlog kamen , kvar mehanizma za okretanje i drugo) da motor ne bi nastavio gurati dok ne bi pregorio , ta opcija može biti 90 ili 180 sec .

7 . –snaga motora za kliznu ogradu – sluzi da motor ne mora gurati uvijek pod svojim punim opterećenjem nego se ta snaga da regulirat u postocima snage od 10 – 100% njegove snage .

8 . – zatvaranje nakon prolaska – ta opcija sluzi da kad odlučite izići recimo van ili unutra otvorite vrata i dok god ne izađete ili uđete vrata čekaju ili jednostavno ako imate automatsko zatvaranje nakon zadanog vremena se sama zatvore .

9 . – upozorenje prije kretanja klizne ograde – ta opcija sluzi da prilikom davanja komande da se vrata otvore ili zatvore jednostavno signalna lampa počne davati upozorenje da se nešto dešava s dotičnom kliznom ogradom postoji mogućnost podešavanja od 1 – 3 sec prije kretanja klizne ograde

Da bi motor za kliznu ogradu mogao otvarat ta ista vrata potrebno ga je povezati sa vašom ogradom . To se radi sa zubnom letvom . Zubna letva može biti plastična zubna letva ili metalna zubna letva . Plastična zubna letva može biti sa pojačanjem ili bez mada se ove bez pojačanja u praksi vise i ne koriste. Šta znaci pojačanje , kroz cijelu duljinu zubne letve je postavljena metalna šipka koja jednostavno ne dozvoljava njeno izvijanje po osi plastične zubne letve . Plastična zubna letva je napravljena od visoko kvalitetne teflonske plastike i atestirane su do 800 kila vučne snage . Može se montirat na ogradu dole , gore ili u sredinu odnosno gdje je naj prikladnije mjesto za nju mjesto . One se pričvrščiju vijcima za klizna vrata . Metalne zubne letve su napravljene od visoko kvalitetnih metala te su pocinčane i zaštićene od prohrđavanja (korodiranja) one se u pravilu koriste samo u slučaju industrijskih kliznih vrata , koriste se radi njihove puno jace snage na ostecenja . imaju jednu malu manu koju je ne moguće izbjeći malo je bučnija s obzirom da se vozi metalni zupčanik po metalnoj zubnoj letvi . Pričvršćuje se pomoću vijaka ili se direktno navari na ogradu . Na motore se može montirati senzore koji služe za kontrolu zatvaranja vrata . Isto tako se mogu montirat baterije koje služe za pokretanje motora za slučaj nestanka električne energije . Signalna lampa koja upozorava da se sa ogradom nešto dešava ? ili kada dolazite kuci jako teško je primijetiti da se vaša klizna ograda počela otvarat , jednostavno se naviknete na lampu koja je vec uočljiva sa 50-tak metara prije i signalizira vas da se je klizna kapija počela otvarat

Vrste motora za otvaranje kliznih vrata

 Motor za klizna vrata do 500 kg

 Motor za klizna vrata do 800 kg

 Motor za klizna vrata do 800 kg sa velikim brojem otvaranja

 Motor za klizna vrata do 1200 kg

 Motor za klizna vrata do 1800 kg

 Motor za klizna vrata do 1800kg sa velikim brojem otvaranja

 Motor za klizna vrata do 4000 kg sa velikim brojem otvaranja

Na vama je da si želite priuštiti automatizaciju kolnog prolaza po Vašoj mjeri , a na nama je da Vaše zahtjeve ostvarimo.

Copyright by KVOLUN © 2012 Uvjeti korištenja